81 — Parkeren op Wedren Nijmegen houdt gemoederen bezig

wwv9le0w

Wethouder John Brom is geen voorstander van het bouwen van een parkeergarage op de Wedren. Dat bleek woensdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering. Brom, onder meer verantwoordelijk voor de Nijmeegse binnenstad, reageerde op een plan van de VVD om de Wedren als plek voor een nieuw te bouwen parkeergarage aan te wijzen. Rob Jaspers en Raymond Janssen volgden het debat.

Volgens raadslid Sanne Buursink–De Graaf (VVD) is zo’n nieuwe parkeerlocatie nodig omdat op termijn de parkeergarage op winkelcentrum Molenpoort en parkeergarage Mariënburg worden gesloopt. Daarvoor moet volgens de VVD een goed alternatief komen.

Randen van het centrum

Brom wil eerst onderzoek doen en “niet de randen van het centrum te zwaar belasten”, zei hij woensdagavond in het debat. Paul Eigenhuijsen (GewoonNijmegen.nu) wilde wél van de wethouder weten of hij de Wedren in het onderzoek wilde meenemen. Op die vraag weigerde de wethouder tot twee maal toe antwoord te geven.

PvdA kritisch

Broms stijd tegen de armoede onder Nijmegenaren verdient een compliment en mocht dan ook op steun van de gemeenteraad rekenen, hoewel er nog wel even discussie ontstond rondom de groep 18- tot 21-jarigen. Met name Adam Galijasevic (PvdA) bleef kritisch.

Verbod op bromfietsen en scooters

Die houding hadden verschillende raadsleden ook ten aanzien van het voornemen van het college om alle gemotoriseerde bromfietsen en scooters op termijn te verbieden in Nijmegen. Dat plan zorgde deze week voor veel ophef, onder meer opdat de bromfiets (weliswaar vervuilend) wel een goedkope manier van vervoer is voor bijvoorbeeld mensen met een kleine beurs.

V&D

In de rubriek Terugbladeren haalt Rob Jaspers herinneringen op aan de vele bestemmingen die er al zijn bedacht voor het voormalige V&D-pand, nadat het warenhuis daar de deuren definitief had gesloten.

Deze podcast is mede mogelijk gemaakt door donaties van luisteraars. Wil jij vriend van de show worden, surf dan naar iendepodcast.nl/petjeaf.

Sponsoring of adverteren is ook mogelijk. Stuur een mailtje naar adverteren@iendepodcast.nl en we nemen contact met je op.

Wil je altijd op de hoogte zijn? Schrijf je dan in voor de wekelijkse mail van Ien, de podcast via iendepodcast.nl/mailing.

01-12-2022