66 — Plan voor stationsgebied Nijmegen slechter dan huidige situatie

wwv9le0w

De nieuwe plannen voor het gebied rondom het station van Nijmegen zijn nóg slechter dan de huidige situatie. Bovendien is er amper met betrokkenen gesproken. Dat zegt Carin Hereijgers van de Fietsersbond Nijmegen in aflevering 66 van Ien, de podcast.

“Verkeersveiligheid is een onderwerp dat leeft en het gesprek daarover tussen fietsers en automobilisten moet worden gevoerd”, aldus Hereijgers die ook als fietslobbyist voor politieke partijen werkt. “Het gaat erom dat je rekening houdt met elkaar.”

0,7 auto gemiddeld

Hereijgers is positief over de bereidwilligheid van de Nijmegenaar om te fietsen. “Steeds meer Nijmegenaren pakken de fiets en laten de auto staan”, zegt zij. De cijfers laten dat ook zien. De Nijmegenaar heeft gemiddeld 0,7 auto.

Graafseweg

Het vorige college heeft volgens Hereijgers wel wat steken laten vallen. Volgens haar werd de discussie over mobiliteit enorm gepolariseerd. “Het ging alleen maar over de Graafseweg”, legt ze uit. Het gesprek over de bereikbaar van Nijmegen moet wat haar betreft dan ook veel breder gevoerd worden.

Inspraak

Ook de plannen voor het stationsgebied hebben de bijzondere aandacht van Hereijgers. Zij hekelt het gebrek aan contact met betrokken. “We zijn zelf met plannen gekomen, maar daar is niet op gereageerd.” Vooral het gebrek aan inspraak is een doorn in het oog van de fietsambassadeur. “Er is veel te weinig met omwonenden en andere betrokkenen gepraat”, zegt ze. “Ja, die ene avond met drie buurtbewoners.”

In de rubriek Terugbladeren gaat het over watersport in de Nevengeul. De eerste plannen daarvoor stammen al in het begin van deze eeuw.

Lees ook:

Staat de oppositie nu al buitenspel?

Luister ook:

Weinig ruimte voor ideeën Nijmeegse oppositie

Deze podcast is mede mogelijk gemaakt door donaties van luisteraars. Wil jij vriend van de show worden, surf dan naar iendepodcast.nl/petjeaf. Sponsoring of adverteren is ook mogelijk. Stuur een mailtje naar adverteren@iendepodcast.nl en we nemen contact met je op.

Wil je altijd op de hoogte zijn? Schrijf je dan in voor de wekelijkse mail van Ien, de podcast. Elke vijftiende inschrijver verloten we – in samenwerking met de webshop ilovenijmegen een origineel Nijmegen t-shirt. Surf naar iendepodcast.nl/mailing om je in te schijven.

30-06-2022