71 — Raad eensgezind over armoedebestrijding

wwv9le0w

De Nijmeegse gemeenteraad wil de armoede in Nijmegen daadkrachtig bestrijden. Onder meer een armoedefonds moet voorkomen dat Nijmegenaren die de eindjes niet meer aan elkaar kunnen knopen, in de problemen komen. GroenLinks en de PvdA kwamen met het plan voor dat fonds. Daarover gaat het in aflevering 71 van Ien, de podcast.

Stijgende energiekosten

Toch was niet iedereen tevreden met enkel het plan van GroenLinks en de PvdA. Zo maakte de SP zich zorgen over Nijmegenaren die in een traject van schuldhulpverlening zitten. Omdat deze groep door de stijgende energiekosten mogelijk meer schulden opbouwt, bestaat de kans dat die hulp daardoor wordt stopgezet. Hans van Hooft (SP) ondervroeg wethouder Brom van armoede stevig op dit onderwerp, zoals te horen is in de podcast.

Preventief fouilleren

Ook het steekincident op Plein ’44 kwam ter sprake. Want welke maatregelen moeten worden genomen om dit soort geweld tegen te gaan? De VVD is al jaren voor preventief fouilleren en ook coalitiepartij Stadspartij Nijmegen is een voorstander van deze maatregel. GroenLinks, de grootste partij van de stad, is en blijft tegen.

Stationsgbied

In de rubriek Terugbladeren ging het over het stationsgebied. In het gebied rondom het station staan niet alleen 2000 woningen gepland, maar ook voor reizigers van de NS moet het gebied een flinke opknapper krijgen. Maar dat is al jaren zo, weet Rob Jaspers.

Deze podcast is mede mogelijk gemaakt door donaties van luisteraars. Wil jij vriend van de show worden, surf dan naar iendepodcast.nl/petjeaf. Sponsoring of adverteren is ook mogelijk. Stuur een mailtje naar adverteren@iendepodcast.nl en we nemen contact met je op.

Wil je altijd op de hoogte zijn? Schrijf je dan in voor de wekelijkse mail van Ien, de podcast via iendepodcast.nl/mailing.

foto: David van Haren

29-09-2022