68 — Situatie Waalstrand en Joris Ivensplein vraagt om brede aanpak

wwv9le0w

Zowel de veiligheid op het Joris Ivensplein als de openstelling van het Waalstrand bij Lent vraagt om een brede aanpak van het college van B&W. En niet alleen deze onderwerpen vragen daarom: ook de handhaving van het verbod op lachgas roept om integraal beleid. Dat zei Marjolijn Mijling (CDA) woensdagavond tijdens de laatste gemeenteraadsvergadering voor het zomerreces. Hierover gaat het in aflevering 68 van Ien, de podcast.

Over het Joris Ivensplein werd een week eerder ook al gesproken. Toen ontspon zich een fel debat tussen raad en college over het onveilige gevoel van de omwonenden van dit plein. Daarbij kwam ook het overlastgevende gebruik van lachgas ter sprake. Een verbod op het gebruik van deze populaire drug kreeg enkele jaren geleden geen steun van de raad, tot ergernis van onder meer burgemeester Bruls. Een motie die oproept om het gebruik ervan te verbieden kreeg woensdag wel een meerderheid in de raad.

Waalstrand

Ook het debat over de openstelling van het Waalstrand kwam ter sprake in de podcast. Een motie van GroenLinks, D66 en PvdA over het toegankelijk maken van het gebied haalde een meerderheid, na een wat warrig debat over nut en noodzaak van de openstelling.

Optimistisch, Duurzaam en Vrij

Onlangs werd bekend dat Michelle van Doorn zich heeft afgesplitst van haar Partij voor de Dieren en als onafhankelijk raadslid doorgaat onder de naam ODV, Optimistisch, Duurzaam en Vrij. Van Doorn is niet de eerste die afscheid neemt van haar partij om zelfstandig door te gaan. Ook daarover gaat in het deze aflevering van Ien, de podcast.

De Vierdaagse door de jaren heen

In de rubriek Terugbladeren gaat het deze week – hoe kan het ook anders – over de Vierdaagse en de Vierdaagsefeesten.

Luister ook:

Burgemeester en raad fel in debat over Joris Ivensplein

Lees ook:

Michelle van Doorn verlaat Partij voor de Dieren Nijmegen

Deze podcast is mede mogelijk gemaakt door donaties van luisteraars. Wil jij vriend van de show worden, surf dan naar iendepodcast.nl/petjeaf. Sponsoring of adverteren is ook mogelijk. Stuur een mailtje naar adverteren@iendepodcast.nl en we nemen contact met je op.

Wil je altijd op de hoogte zijn? Schrijf je dan in voor de wekelijkse mail van Ien, de podcast. Onder elke vijftiende inschrijver verloten we – in samenwerking met de webshop ilovenijmegen een origineel Nijmegen t-shirt. Surf naar iendepodcast.nl/mailing om je in te schijven.

foto: David van Haren

14-07-2022