62 — Snelle woningbouw in Nijmegen bijna onmogelijk

wwv9le0w

Binnenstedelijk bouwen is traag en zeker geen snelle oplossing voor het woningprobleem in Nijmegen. Dat zegt Rob Jaspers in aflevering 62 van Ien, de podcast in gesprek met Raymond Janssen. Hij citeert oud-corporatiedirecteur in Nijmegen Henk-Peter Kip. Kip ziet dat normering voor bouw niet wordt aangepast aan de wooncrisis die dit land momenteel in zijn greep houdt.

Jaspers hekelt het benoemen van keiharde deadlines waarbinnen bepaalde woningbouwplannen gerealiseerd moeten worden. Dat is vragen om problemen, volgens hem. “Ook snel realiseren van woningbouw rondom het stationsgebied wordt lastig”, zegt hij. Omwonenden zullen die plannen nauwkeurig bestuderen, waardoor al snel vertraging wordt opgelopen. “Denk aan Metterswane, dat zou al in 2012 bebouwd worden”, aldus Jaspers. De eerste steen moet daar nog in de grond.

'Hippe fietser'

Een onderwerp waarover de beoogde coalitiepartijen tijdens de campagne zeer verdeeld waren, is mobiliteit. Met name de Stadspartij Nijmegen had genoeg van de ‘hippe fietser’, die volgens de partij te veel ruimte inneemt in het verkeer. De recentelijk aangekondigde renovatie van de d’Almarasweg maakt nog maar eens duidelijk dat dat onderwerp in ieder geval aandacht behoeft in het nieuwe coalitieakkoord.

Kronenburgerpark

In de rubriek Terugbladeren gaat het over geschiedenis van de overlast in het befaamde Kronenburgerpark en naastgelegen Joris Ivensplein.

Luister ook:

Wie worden de wethouders in Nijmegen?

Tegenstanders coronamaatregelen stichtten brand aan woning Bruls

Bijpraten met Ad Lansink (CDA)

Deze podcast is mede mogelijk gemaakt door door donaties van luisteraars. Wil jij vriend van de show worden, surf dan naar iendepodcast.nl/petjeaf. Sponsoring of adverteren is ook mogelijk. Stuur een mailtje naar adverteren@iendepodcast.nl en we nemen contact met je op.

Wil je altijd op de hoogte zijn? Schrijf je dan in voor de Ien, de podcast nieuwsbrief. Onder elke vijftiende inschrijver verloten we – in samenwerking met de webshop ilovenijmegen een origineel Nijmegen t-shirt. Surf naar iendepodcast.nl/nieuwsbrief om je in te schijven.

foto: David van Haren

02-06-2022