87 — SPECIAL — Bijpraten met Guusje ter Horst (PvdA)

wwv9le0w

In deze vierde special van Ien, de podcast praat Raymond Janssen met oud-burgemeester van Nijmegen Guusje ter Horst. Ter Horst van burgemeester van Nijmegen tussen 2001 en 2007 en vertrok daarna naar Den Haag om minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties te worden.

Janssen sprak met Ter Horst over haar Nijmeegse jaren. Wat wist Ter Horst eigenlijk van Nijmegen voordat ze er burgemeester werd? En wat welke Nijmeegse lessen nam ze mee naar Den Haag? En waarom vond ze toen al dat de bestuurscultuur in Nijmegen anders moest?

Politici met een band met Nijmegen

Dit gesprek is er eentje in een exclusieve reeks lange gesprekken met politici met een band met Nijmegen. Je kunt die gesprekken beluisteren voor slechts zes euro per maand. Regelmatig verschijnt – naast de wekelijkse podcasts – zo’n extra lang gesprek met een politicus die iets met Nijmegen te maken heeft. In aflevering 1 was oud-wethouder in Nijmegen en nu burgemeester van Breda Paul Depla te gast. Landelijk partijvoorzitter van de PvdA Esther-Mirjam Sent was te gast in aflevering 2. Oud-Kamerlid voor het CDA Ad Lansink was de derde gast in deze reeks.

Deze podcast is mede mogelijk gemaakt door donaties van luisteraars. Wil jij vriend van de show worden, surf dan naar iendepodcast.nl/petjeaf.

Sponsoring of adverteren is ook mogelijk. Stuur een mailtje naar adverteren@iendepodcast.nl en we nemen contact met je op.

Wil je altijd op de hoogte zijn? Schrijf je dan in voor de wekelijkse mail van Ien, de podcast via iendepodcast.nl/mailing.

foto: David van Haren

Luister ook

Het 'Ien, de podcast Jaaroverzicht 2022'

Minister en wethouder samen aan het werk voor betaalbare duurzaamheid

Lees ook

Nijmegen in top-5 snelst groeiende steden, mede door komst Oekraïense vluchtelingen

De 5 best beluisterde podcasts over de Nijmeegse politiek05-01-2023