Tegenstanders van het coronabeleid hebben geprobeerd brand te stichten aan de woning van burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen. Dat zegt hij in een extra lange aflevering van Ien, de podcast, na aanleiding van zijn tienjarig burgemeesterschap in Nijmegen.
Ook bedreigingen kwamen veelvuldig voor ten tijde van de wereldwijde pandemie, “ook zodanig dat ik de politie moest inschakelen”, aldus Bruls, als voorzitter van het Veiligheidsberaad ook mede-verantwoordelijk voor de coronamaatregelen. Positieve reacties van Nederlanders die de maatregelen wél steunden, hielden hem op de been. “Tijdens de heiligverklaring van Titus Brandsma in het Vaticaan wilde iemand nog een selfie met mij maken”, zegt hij.
Genoeg geweest
Bruls zal in de zomer van 2023 bekend maken of hij nog langer burgemeester van Nijmegen wil blijven. Dat is een jaar voordat zijn tweede termijn van zes jaar eindigt. “Ik vind dat een natuurlijk moment om hom of kuit te geven of ik verder wil of dat ik aangeef dat het genoeg is geweest.” Volgens Bruls is de omloopsnelheid van burgemeesters wel hoog. “Dit vak vraagt veel van je en dat is wel anders dan dertig jaar geleden.”
Fietskoeriers
In de rubriek Terugbladeren praat Rob Jaspers over het toenemende aan fietskoeriers in de stad. En hoe hebben die invloed op de verkeersveiligheid?
Luister ook naar:
Bijpraten met Ad Lansink (CDA)
Armoede niet ter sprake in eerste stadsgesprek Nijmegen
Deze podcast is mede mogelijk gemaakt door door donaties van luisteraars. Wil jij vriend van de show worden, surf dan naar iendepodcast.nl/petjeaf. Sponsoring of adverteren is ook mogelijk. Stuur een mailtje naar adverteren@iendepodcast.nl en we nemen contact met je op.
Wil je altijd op de hoogte zijn? Schrijf je dan in voor de Ien, de podcast nieuwsbrief. Onder elke vijftiende inschrijver verloten we – in samenwerking met de webshop ilovenijmegen een origineel Nijmegen t-shirt. Surf naar iendepodcast.nl/nieuwsbrief om je in te schijven.
foto: David van Haren