120 — Tilburgse wethouder houdt Lisa Westerveld van tweede plek lijst GroenLinks/PvdA

wwv9le0w
NIJMEGEN – De Tilburgse wethouder Esmah Lahlah (GroenLinks) komt hoogst waarschijnlijk op de tweede plek van de kieslijst van GroenLinks/PvdA. Voor Lisa Westerveld (GroenLinks) ligt een vierde plek in het verschiet. Daarover gaat het in aflevering 120 van Ien, de podcast.

Westerveld solliciteerde onlangs nadrukkelijk naar een 'hoge plek' op de lijst, bleek uit haar sollicitatiebrief. De Nijmeegse veroverde twee keer met voorkeurstemmen in zetel in de Tweede Kamer, ondanks haar plek negen op de kieslijst van haar partij.

Pieter Omtzigt

Ook Paul Eigenhuijsen, in Nijmegen bekend als raadslid van GewoonNijmegen.nu, wil de stap naar Den Haag wagen. Hij heeft een sollicitatiebrief geschreven aan Pieter Omtzigt, die met zijn partij Nieuw Sociaal Contract momenteel hoge ogen gooit in de peilingen.

Rob Jetten (D66) uit Beek bij Nijmegen werd door de leden van zijn partij al gekozen tot lijsttrekker en zal daardoor de lijst van D66 aanvoeren.

Brand en Ranshuijsen

Bij de meest recente Tweede Kamerverkiezingen waren de Nijmeegse raadsleden Charlotte Brand (PvdA) en April Ranshuijsen (GroenLinks) ook verkiesbaar voor hun partij. Of zij ook nu weer verkiesbaar willen zijn, is nog niet bekend.

Slachterij Hilckmann

Rob Jaspers en Raymond Janssen bespreken ook de juridische stappen die Nijmegen zet om de miljoenen die slachterij Hilckmann kreeg om het bedrijf te verhuizen, terug te vorderen. Ook de plannen van energieproducent Engie in Nijmegen-West komen ter sprake.

In de rubriek Terugbladeren zocht Rob Jaspers naar de Nijmeegse roots van Haagse politici.

Deze podcast is mede mogelijk gemaakt door donaties van luisteraars. Wil jij vriend van de show worden, surf dan naar iendepodcast.nl/petjeaf

Sponsoring of adverteren is ook mogelijk. Stuur een mailtje naar adverteren@iendepodcast.nl en we nemen contact met je op.

Wil je altijd op de hoogte zijn? Schrijf je dan in voor de wekelijkse mail van Ien, de podcast via iendepodcast.nl/mailing.

31-08-2023