44 — Tobias van Elferen (D66) neemt afscheid

wwv9le0w

“Als D66 het over vernieuwing heeft, dan voel ik dat echt. Ook als het tijd wordt voor nieuwe mensen.” Dat zeg scheidend fractievoorzitter van D66 Nijmegen Tobias Van Elferen in de nieuwste aflevering van Ien, de podcast. Van Elferen kondigde vorig jaar na vijftien jaar gemeentepolitiek zijn vertrek aan. Hoewel: “Ik zou het een enorme eer vinden als D66 mij zou vragen wethouder te worden.”

Van Elferen heeft zich sinds zijn start in de Nijmeegse politiek intensief bezig gehouden met stedelijke ontwikkeling. “Als brave D66’er vroeg ik uiteraard om onderwijs, maar dat was al vergeven”, vertelt hij. Met die portefeuille kreeg hij ook de Waalsprong op zijn bureau, een onderwerp waar hij zich al die jaren mee bezig is blijven houden. “Dat was een enorm ingrijpend project, voor iedereen in dat gebied”, weet Van Elferen.

Meningsverschillen

Het politiek debat gaat Van Elferen nog het meeste missen. “Ik ben toch wel een fan van harmonieuze, gestolde meningsverschillen die de politiek is. En natuurlijk ook de kans die je hebt om bij te dragen aan je stad.”

Rob Jetten

Raymond Janssen blikt met Van Elferen ook nog terug op de discussie rondom retail in Ressen, zijn verstandhouding met huidig minister voor Klimaat en Energie Rob Jetten en over kansgelijkheid in Nijmegen. In de rubriek Terugbladeren gaat Rob Jaspers in op het idee van GewoonNijmegen.nu voor een overdekte markt. Want dat idee was er al eerder.

==

fotografie: David van Haren

==

Deze podcast is mede mogelijk gemaakt door door donaties van luisteraars. Wil jij vriend van de show worden, surf dan naar iendepodcast.nl/petjeaf. Sponsoring of adverteren is ook mogelijk. Stuur een mailtje naar adverteren@iendepodcast.nl en we nemen contact met je op.

Wil je altijd op de hoogte zijn? Schrijf je dan in voor de Ien, de podcast nieuwsbrief. Onder elke vijftiende inschrijver verloten we – in samenwerking met de webshop ilovenijmegen een origineel Nijmegen t-shirt. Surf naar iendepodcast.nl/nieuwsbrief om je in te schijven.

10-02-2022