5 — "Voor El Hafi (D66) is niet-bouwen op Veur Lent geen optie, ondanks zijn tweet"

wwv9le0w

In aflevering 5 van Ien de podcast praten Raymond Janssen en Rob Jaspers over de ontwikkelingen rondom de bouwplannen op Veur Lent. Want er kwam al geen referendum, maar nu heeft het college van burgemeester en wethouders ook een aangenomen motie voor een stadspeiling over de toekomst van het stadseiland naast zich neer gelegd. Dat leidde tot commotie bij enkele raadsleden, zelfs bij D66-raadslid Rachid El Hafi, die weliswaar twitterde dat er sowieso een stadspeiling moet komen, maar tegen niet-bouwen op Lent is.

En het ging over de aanleg van een gemeente warmtenet, het opus magnus van wethouder Harriët Tiemens. Krijgt zij voor deze enorme klus de handen wel op elkaar en lukt dat haar ook voordat zij van de zomer mogelijk Nijmegen voortijdig verlaat?

In de rubriek Terugbladeren praat Rob Jaspers over alle plannen voor tijdelijke woningen in Nijmegen en over waarom die er nog steeds niet zijn.

En uiteraard ging het over het maaibeleid van wethouder Bert Velthuis en over de nepprofielen van Nijmeegse ambtenaren op Facebook.

20-05-2021