96 — Voormalig raadslid Ammar Selman (PvdA) adviseert nieuwkomers actief deel te nemen aan samenleving

wwv9le0w

NIJMEGEN – Nieuwkomers moeten proberen zoveel mogelijk onderdeel te zijn van de samenleving. “Je krijgt kansen, maar je moet ze ook némen.” Dat zegt oud-raadslid voor de PvdA Ammar Selman in aflevering 96 van Ien, de podcast in gesprek met Raymond Janssen. “Een afwachtende houding wordt in Nederland niet op prijs gesteld”, aldus de in Irak geboren Selman.

De PvdA’er Selman moest zijn politieke loopbaan voortijdig beëindigen omdat hij zijn taken voor zijn werkgever Werkbedrijf Rijk van Nijmegen als gevolg van een wijziging in de Gemeentewet niet langer kon combineren met zijn raadslidmaatschap. De geboren Irakees kwam in 2014 voor het eerst in de raad namens de PvdA. “Ik was in Bagdad ook al geïnteresseerd in politiek, maar er was maar één partij”, zegt hij.

Rivier Tigris

Selman ziet gelijkenissen tussen zijn geboortestad en de stad waar hij in 1997 terecht kwam. “Dwars door Bagdad loop de rivier de Tigris, die het noorden en het zuiden van elkaar scheidt”, zegt Selman. “Dat is in Nijmegen ook het geval.” Maar Selman, die via zijn vrouw in Nijmegen belandde, ziet meer overeenkomsten met de stad waar hij werd geboren, vooral in de aard van de inwoners.

Sociaal-democraat in hart en nieren

De winst tijdens de Provinciale Statenverkiezingen stemt Selman positief, ondanks dat de samenwerking met GroenLinks niet de enorme groei bracht waarop werd gehoopt. “Links krijgt een grotere stem in de Eerste Kamer en dat is positief”, aldus Selman die van oud-raadslid Rinus Janssen de kneepjes van het politieke vak leerde. “Rinus is een sociaal-democraat in hart en nieren”, meent Selman.

Terugbladeren

De actuele stakingen deden Rob Jaspers besluiten eens op zoek te gaan naar berichten over werkonderbrekingen in het verleden van Nijmegen.

foto: David van Haren

GroenLinks grootste onder Nijmeegse scholieren

Waterschapspartijen negeren risico's van cyberaanvallen op drinkwatervoorziening

Deze podcast is mede mogelijk gemaakt door donaties van luisteraars. Wil jij vriend van de show worden, surf dan naar iendepodcast.nl/petjeaf.

Sponsoring of adverteren is ook mogelijk. Stuur een mailtje naar adverteren@iendepodcast.nl en we nemen contact met je op.

Wil je altijd op de hoogte zijn? Schrijf je dan in voor de wekelijkse mail van Ien, de podcast via iendepodcast.nl/mailing.

16-03-2023