124 — Waarom is de Gelderse politiek zo stil in de kwestie rondom commissaris van de koning?

wwv9le0w

NIJMEGEN – Waar is de politiek in de integriteitskwestie van de commissaris van de koning John Berends? Waarom wordt de gedeputeerde die met personeelszaken belast is niet op het matje geroepen? Die vragen stellen Rob Jaspers en Raymond Janssen in aflevering 124 van Ien, de podcast.

Het debat over de kwestie werd de afgelopen weken in kleine kring gevoerd. Dat leidde tot een onderzoek naar het gedrag van Berends en tot het tijdelijk terugtreden van de commissaris. Ondertussen vertrok ook de directeur die leiding geeft aan het ambtelijk apparaat in het Provinciehuis in Arnhem

Niemand vroeg om Peter Drenth

Janssen is verbaasd dat in Provinciale Staten geen debat heeft plaatsgevonden met Peter Drenth, de gedeputeerde die binnen de provincie belast is met personeelsbeleid. “Waarom hebben de fractievoorzitters Drenth niet op het matje geroepen?”, vraagt Janssen zich af. Er klonk in de podcast ook verbazing over het aanstellen van Henri Lenferink, als waarnemend commissaris van de koning. “Waarom is die taak niet door een van de gedeputeerden opgepakt?”

Geen stroom voor nieuwe woningen

Rob Jaspers ontdekte dat Liander in Nijmegen achterloopt met het aansluiten van nieuwe woningen op het elektriciteitsnet. “Het kan dus gebeuren dat er straks in Nijmegen woningen opgeleverd worden, zonder stroomaansluiting”, aldus Jaspers. En hij wist te melden dat er straks meer woningen in Nijmegen worden gebouwd dan in de planning staat. 

80 jaar bevrijding in Nijmegen

In de rubriek Terugbladeren gaat de aandacht uit naar de aanstaande herdenking van de bevrijding in Nijmegen. Volgend jaar is het 80 jaar geleden dat er in onze stad een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog. 

Deze podcast is mede mogelijk gemaakt door donaties van luisteraars. Wil jij vriend van de show worden, surf dan naar iendepodcast.nl/petjeaf

Sponsoring of adverteren is ook mogelijk. Stuur een mailtje naar adverteren@iendepodcast.nl en we nemen contact met je op.

Wil je altijd op de hoogte zijn? Schrijf je dan in voor de wekelijkse mail van Ien, de podcast via iendepodcast.nl/mailing.

28-09-2023