145 — Wat asielopvang te maken heeft met de herdenking van het bombardement op Nijmegen

wwv9le0w

NIJMEGEN – Kun je asielopvang zien in het licht van de herdenking van het bombardement op Nijmegen? Die vraag stelde Rob Jaspers zichzelf in aflevering 145 van Ien, de podcast in gesprek met Raymond Janssen.

Jaspers bespreekt deze kwestie in de week dat Nijmegen stilstaat bij de bommen die tachtig jaar geleden op onze stad vielen. "Wij kregen na de oorlog hulp vanuit álle hoeken van de wereld", zegt Jaspers.

Gebrek aan informatie

In diezelfde week sprak de gemeenteraad over de Rekenkamer dat het verzoek om een rapport te schrijven over de WMO had teruggegeven omdat ze niet kon beschikken over de juiste informatie. Jaspers en Janssen gaan in op de houding van D66 op dit onderwerp en de afwezigheid van de Stadspartij Nijmegen in dat debat.

Speelstraat

In de rubriek Terugbladeren blikt Rob Jaspers terug op de opkomst van woonerven en andere initiatieven waarbij autoverkeer in meer bescheiden rol krijgt. Aanleiding is het initiatief van wethouder Daemen voor het inrichten van zogenoemde 'speelstraten'.

foto: David van Haren

Wil jij onze podcast steunen?

Word dan "Vriend van de Show!" 🎙️ Als vriend draag je bij aan de groei en kwaliteit van onze podcast. Jouw steun motiveert ons om door te gaan en nieuwe afleveringen te blijven produceren.

👉 ⁠Klik hier!⁠

Elke bijdrage is waardevol en wordt zeer gewaardeerd. Dank je wel voor je steun! 🙌

22-02-2024