9 — Wie wordt de lijsttrekker van de PvdA?

wwv9le0w

In aflevering 9 praten Raymond Janssen en Rob Jaspers over de Nijmeegse afdeling van de PvdA. Fractievoorzitter Ammar Selman was enige tijd afwezig en de nummer 2 van die partij stond op de landelijke lijst om Kamerlid te worden. Hoe staat de fractie er voor en wie moet – in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 – de lijst van de Nijmeegse sociaal-democraten gaan aanvoeren?

De deadline voor de overname van het Goffertstadion voor NEC verloopt snel. Het lijkt stil aan het front, maar zijn de gesprekken met tussen suikeroom Marcel Boekhoorn en wethouder Velthuis in volle gang?

En een oproep aan de twee Nijmeegse gedeputeerden: doe iets aan de gevaarlijke verkeerssituatie op de Ubbergseweg waar dagelijks fietsers moeten oversteken, terwijl automobilisten met hoge snelheid naderen. 

Woningbouw is gegarandeerd een belangrijke thema in de verkiezingscampagnes van de verschillende partijen. Kan Nijmegen de vraag naar nieuwbouwwoningen wel aan of is het slechts een druppel op de gloeiende plaat?

In de rubriek Terugbladeren praat Rob Jaspers over de kolencentrale en de haat-/liefderelatie die de stad altijd met dit veelbesproken bouwwerk had.

17-06-2021