147 — Asielopvang in Nijmegen moet anders

wwv9le0w

NIJMEGEN – De opvang van asielzoekers in Nijmegen moet veel kleinschaliger. Bovendien moeten asielzoekers veel sneller gaan participeren in de samenleving. Dat zegt Henk van Houtum, hoogleraar politieke geografie en geopolitiek aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Van Houtum hekelt ook het verschil in opvang tussen verschillende nationaliteiten. "Oekraïners zijn die niet in tenten in het Heumensoord terechtkomen", aldus van Houtum in gesprek met Raymond Janssen. "Die worden wel op andere manieren opgevangen."

Aanleiding voor het gesprek is Van Houtums nieuwste boek 'Free the map', waarin hij zijn visie op migratie uiteen zet. In het boek doet Van Houtum een pleidooi voor een nieuw soort atlas. Daartoe worden verschillende visueel aantrekkelijke, alternatieve cartografische representaties van grenzen en migratie besproken.

Autovrij centrum

Rob Jaspers bespreekt in de rubriek Terugbladeren de autovrije stad. Maar wordt die nu ook fietsvrij?

Free the Map is te bestellen via de website van uitgeverij nai010 uitgevers.

Wil jij onze podcast steunen?

Word dan "Vriend van de Show!" 🎙️ Als vriend draag je bij aan de groei en kwaliteit van onze podcast. Jouw steun motiveert ons om door te gaan en nieuwe afleveringen te blijven produceren.

👉 ⁠Klik hier!⁠

Elke bijdrage is waardevol en wordt zeer gewaardeerd. Dank je wel voor je steun! 🙌


07-03-2024