152 — Elrie Bakker (JA21): meer bestuurder dan politicus

wwv9le0w

NIJMEGEN – Onvrede met de huidige middenpartijen deed Elrie Bakker uit Groesbeek besluiten om zich namens JA21 kandidaat te stellen voor de Provinciale Statenverkiezingen van 2023. Na een jaar neemt ze al weer afscheid van de Staten. Bakker wordt landelijk partijvoorzitter van haar partij. En ze heeft plannen.

In aflevering 152 van Ien, de podcast praat Bakker met presentator Raymond Janssen over haar drijfveren om – na jaren langs de zijlijn – toch deel te nemen in de landelijke politiek. De Groesbeekse neemt haar Nijmeegse ervaring als horecaondernemer en binnenstadsmanager mee naar haar Haagse partijbureau. 

Parkeergraf

Dat ze Nijmegen niet is vergeten, bleek onlangs nog toen ze in een ingezonden brief in De Gelderlander haar onvrede over het huidige parkeerbeleid uitsprak. Bakker zag dat jaren geleden al, toen ze opmerkte dat de stad haar ‘eigen parkeergraf aan het graven was’.

Griftdijk

Rob Jaspers kijkt in de rubriek Terugbladeren naar de overkant, waar hij op zoek gaat naar oud en nieuw nieuws over de Griftdijk. 

foto: David van Haren

Wil jij onze podcast steunen?

Word dan "Vriend van de Show!" 🎙️ Als vriend draag je bij aan de groei en kwaliteit van onze podcast. Jouw steun motiveert ons om door te gaan en nieuwe afleveringen te blijven produceren.

👉 ⁠Klik hier!⁠

Elke bijdrage is waardevol en wordt zeer gewaardeerd. Dank je wel voor je steun! 🙌

11-04-2024