151 — Met de bus van Dukenburg naar centrum: duurt lang en via omweg

wwv9le0w

NIJMEGEN – De busverbindingen vanuit Dukenburg naar het centrum zijn duren lang en gaan via omwegen. Voor een stad die het centrum autoluw wil maken is dat geen goede ontwikkeling. Dat zeggen Rob Jaspers en Raymond Janssen in aflevering 151 van Ien, de podcast.

Wijkblad De Dukenburger zette op haar pagina’s de belangrijkste verbindingen vanuit dat stadsdeel naar het centrum op een rijtje. Dat maakte duidelijk dat de bus geen aantrekkelijk alternatief is voor die bestemming. “Als straks de nieuwe busconcessies ter sprake komen, zou er meer naar dit soort signalen moeten worden geluisterd”, aldus Jaspers.

Parkeren

De toekomstvisie van het centrum beheerste de afgelopen weken de agenda van de gemeenteraad. Onderwerpen als parkeren, wonen in het centrum of de rol van het ov kwamen dan ook veelvuldig aan de orde. 

Van het gas

Ook de duurzaamheidsdiscussie wordt nog steeds volop gevoerd. Waar het beoogde Buurtenergiessysteem (BES) in Hengstdal van de baan is, werd in bepaalde wijken van Dukenberg wel de benodigde zeventig procent gehaald om aansluiting op het warmtenet te realiseren. Maar ook daar ging het niet zonder slag of stoot.

Transferia

In de rubriek Terugbladeren ging het deze week over de twee transferia die de stad rijk is. Maar of de ‘supersnelle’ pendeldiensten bezoekers van de stad ook weten te lokken, is maar zeer de vraag.

foto: David van Haren

Wil jij onze podcast steunen?

Word dan "Vriend van de Show!" 🎙️ Als vriend draag je bij aan de groei en kwaliteit van onze podcast. Jouw steun motiveert ons om door te gaan en nieuwe afleveringen te blijven produceren.

👉 ⁠Klik hier!⁠

Elke bijdrage is waardevol en wordt zeer gewaardeerd. Dank je wel voor je steun! 🙌

04-04-2024