137 — Besluit over Goffertstadion uitgesteld; overname door NEC nog onduidelijk

wwv9le0w

NIJMEGEN – Honderd pagina's aan extra informatie over het Goffertdossier. Dat kregen de Nijmeegse gemeenteraadsleden woensdagmiddag kort voor aanvang van de laatste raadsvergadering van het jaar. In die vergadering moest het besluit vallen over de toekomst van het stadion van NEC.

Raadslid Paul Eigenhuijsen van GewoonNijmegen.nu vroeg sinds half november om alle beschikbare stukken over deze kwestie, maar ving keer op keer bot. Nadat hij ook een WOO-verzoek (Wet Open Overheid) indiende, leek een en ander in een stroomversnelling te komen. Kort voor aanvang van de vergadering werden de ontbrekende stukken alsnog aangeleverd. Daarop werd besloten het agendapunt te verplaatsen naar de raadsvergadering van eind januari.

Warmtebedrijf

Rob Jaspers en Raymond Janssen bespraken in aflevering 127 van Ien, de podcast de manier waarop het college omgaat met informatieverzoeken vanuit de raad. Ook het nieuw op te richten warmtebedrijf dat stadsdeel Dukenburg van het gas moet krijgen komt ter sprake in de laatste reguliere vergadering van het jaar.

Serious Request

Omdat het beeld van Mariken van Nieumeghen moest wijken voor het Glazen Huis dat deze dagen in Nijmegen bivakkeert, was dat een reden voor Rob Jaspers om eens terug te bladeren door oude kranten, op zoek naar meer berichten over deze iconische Nijmeegse.

foto: David van Haren

Wil jij onze podcast steunen?

Word dan "Vriend van de Show!" 🎙️ Als vriend draag je bij aan de groei en kwaliteit van onze podcast. Jouw steun motiveert ons om door te gaan en nieuwe afleveringen te blijven produceren.

👉 ⁠Klik hier!⁠

Elke bijdrage is waardevol en wordt zeer gewaardeerd. Dank je wel voor je steun! 🙌

21-12-2023