149 — Eten uit de buurt brengt mensen bij elkaar

wwv9le0w

NIJMEGEN – Als je voor je eten niet naar de supermarkt gaat, maar naar een moestuin of een lokale boer, dan levert je dat meer op dan alleen een tas boodschappen.

Dat zegt Ingrid Kerkvliet, mede-oprichter van Herenboeren Nijmegen en Lingewaard. Zij is te gast in aflevering 149 van Ien, de podcast.

Bewustwording

Bij initiatieven zoals Herenboeren Nijmegen worden deelnemers mede-eigenaar van een boerderij. Kerkvliet wil met het iniatief bewerkstelligen dat mensen grip krijgen op op gezond eten en eigenaren bewust maken van de herkomst van hun voedsel.

Sociale cohesie

Maar er zit ook een forse sociale component aan Herenboeren. "Het brengt ook een sociale cohesie en geeft eigenaren maar ook buurtbewoners een betrokkenheid bij de voedselketen", aldus Kerkvliet.

Kerkvliet roept de gemeente Nijmegen op een visie te ontwikkelen op stadslandbouw. "We hebben meer boeren nodig, niet minder."

Vrouwen in Nijmegen

In de rubriek Terugbladeren gaat Rob Jaspers in op de rol van vrouwen in vrouwenstad Nijmegen.

foto: David van Haren

Wil jij onze podcast steunen?

Word dan "Vriend van de Show!" 🎙️ Als vriend draag je bij aan de groei en kwaliteit van onze podcast. Jouw steun motiveert ons om door te gaan en nieuwe afleveringen te blijven produceren.

👉 ⁠Klik hier!⁠

Elke bijdrage is waardevol en wordt zeer gewaardeerd. Dank je wel voor je steun! 🙌

20-03-2024