148 — Kritiek op plannen Nijmeegse binnenstad: leegstand, bereikbaarheid en de rol fietser besproken

wwv9le0w

NIJMEGEN – Leegstand, bereikbaarheid en de rol van de fietser. Het zijn onderwerpen die woensdagavond ter sprake kwamen in de gemeenteraad van Nijmegen. Raadsleden bespraken de toekomst van de Nijmeegse binnenstad.

Voorafgaand aan die vergadering gaf binnenstadsmanager Maarten Mulder en enkele ondernemers hun kijk op de plannen van de gemeenteraad. Zij waren kritisch, met name op de plannen om auto's nog meer uit de binnenstad te weren.

Ook de plannen om de binnenstad vrij te maken van vervuilende bestelbussen en vrachtwagens stuitte op kritiek. Sommige partijen voorzien problemen voor zowel inwoners van de stad, als voor ondernemers die er zijn gevestigd of actief zijn.

Sommige ondernemers nemen geen klussen meer aan in het centrum als die maatregel ingaat, aldus Sanne Buursink-de Graaf van de VVD. De aanschaf van een milieuvriendelijke auto is hen te duur.

Leegstaand in het centrum is ook het onderwerp van de rubriek Terugbladeren, het moment dat Rob Jaspers op zoek gaat naar nieuws dat de tand des tijds heeft weten te doorstaan.

foto: David van Haren

Wil jij onze podcast steunen?

Word dan "Vriend van de Show!" 🎙️ Als vriend draag je bij aan de groei en kwaliteit van onze podcast. Jouw steun motiveert ons om door te gaan en nieuwe afleveringen te blijven produceren.

👉 ⁠Klik hier!⁠

Elke bijdrage is waardevol en wordt zeer gewaardeerd. Dank je wel voor je steun! 🙌

14-03-2024