129 โ€” Niek Kraut (VVD Nijmegen): "Het debat verhardt"

wwv9le0w

NIJMEGEN โ€“ย De taal en de toon van het debat van de Nijmeegse gemeenteraad verhardt. "Het is een verantwoordelijkheid van ons allemaal om dat tegen te gaan." Dat zegt VVD-raadslid Niek Kraut in aflevering 129 van Ien, de podcast.

Kraut staat bekend als een stevig debater die bijvoorbeeld op het dossier openbare veiligheid vaak botst met burgemeester Bruls. "Dat mag ook", zegt Kraut daarover. "Maar het moet wel met wederzijds respect zijn."

Arnhemse taferelen

Volgens de VVD'er is het nog niet zover als in de gemeenteraad van Arnhem, waar tijdens de voorbije bestuursperiode de onderlinge verhoudingen volkomen verpest waren. Kraut merkt wel een verharding in het debat en in de onderlinge verhoudingen tussen verschillende partijen.

Links beleid van Stadspartij Nijmegen

"Nijmegen heeft niet onze kleur", weet Kraut. Met name het linkse beleid dat de Stadspartij Nijmegen mogelijk maakt zit hem dwars. "Dat zie je onder meer in het parkeerbeleid", aldus Kraut in de podcast.

Ooijpoort

In de rubriek Terugbladeren maakt Rob Jaspers de oversteek naar de Ooij via het bekendste wiebelbruggetje van Nijmegen: de Ooijpoort.

Wil jij onze podcast blijven steunen?

Word dan een "Vriend van de Show!" ๐ŸŽ™๏ธ Als vriend draag je bij aan de groei en kwaliteit van onze content. Jouw steun motiveert ons om door te gaan en nieuwe afleveringen te blijven produceren.

๐Ÿ‘‰ โ Klik hier!โ 

Elke bijdrage is waardevol en wordt zeer gewaardeerd. Laten we samen onze podcastgemeenschap laten groeien en inspirerende gesprekken voortzetten. Dank je wel voor je steun! ๐Ÿ™Œ

02-11-2023