135 — Heeft de Nijmeegse politiek NEC twee jaar voor de gek gehouden?

wwv9le0w

NIJMEGEN – De gemeenteraad van Nijmegen heeft in een pittig debat teruggekeken op de afgelopen jaren, waarin NEC met de gemeente onderhandelde over woningbouw aan het stadion. Die plannen bleken een stuk minder realistisch dan aanvankelijk werd beweerd. Daarover spraken Rob Jaspers en Raymond Janssen in aflevering 135 van Ien, de podcast.

Voor een aantal van die plannen is een wijziging van het bestemmingsplan van het park noodzakelijk. Ook met omwonenden zou tot overeenstemming gekomen moeten worden, mocht er inderdaad zijn overgegaan tot woningbouw. De club lijkt nu te kiezen voor meer evenementenmogelijkheden, zoals congressen.

Ook het programma Verleden Beleefd komt ter sprake in deze aflevering. Met dat programma probeert wethouder Van Elferen historie en erfgoed dichter bij Nijmegenaren te brengen door initiatieven van inwoners te stimuleren.

In de rubriek Terugbladaren gaat Rob Jaspers in op het bouwfenomeen maissonnettes.

foto: David van Haren

Wil jij onze podcast steunen?

Word dan "Vriend van de Show!" 🎙️ Als vriend draag je bij aan de groei en kwaliteit van onze content. Jouw steun motiveert ons om door te gaan en nieuwe afleveringen te blijven produceren.

👉 ⁠Klik hier!⁠

Elke bijdrage is waardevol en wordt zeer gewaardeerd. Dank je wel voor je steun! 🙌

07-12-2023