74 — Nijmegen wil maar niet luisteren naar inwoners

wwv9le0w

Het lukt Nijmegen maar niet om inwoners goed te betrekken bij de plannen met de stad. Dat bleek woensdagavond in het stadhuis in Nijmegen wederom. Over de matige burgerparticipatie van de bestuurders met de stad spraken Rob Jaspers en Raymond Janssen in aflevering 74 van Ien, de podcast.

Verschillende Nijmegenaren maakten tijdens de gemeenteraadsvergadering melding van de problemen waarvoor zij zich gesteld zien en de weigerachtige houding van de gemeente om mee te denken voor een oplossing.

Snellaadstation

Zo deden twee omwonenden van de spoorkuil hun beklag over de plannen die er zijn voor de aanleg van een snellaadstation voor vrachtwagen op de Oude Groenewoudseweg. In hun ogen is die locatie volstrekt ongeschikt voor de plannen die een ondernemer daarvoor heeft. Overleg met de gemeente daarover bleek lastig.

Weezenhof

Ook bewoners van de Nijmeegse wijk Weezenhof voelen zich niet gehoord. De plannen voor het terrein van het door brand verwoeste winkelcentrum vallen niet goed bij de wijkbewoners. Zij voelen zich een speelbal tussen gemeente en projectontwikkelaar die telkens naar elkaar verwijzen.

Deelscooters

En ook taxichauffeurs bij het station waren ontevreden. Zij werden recentelijk verrast toen hun standplaatsen zonder overleg plotseling werden bestemd als stalling voor deelscooters. Verantwoordelijk wethouder Daemen moest ter plaatse haar verontschuldigingen aanbieden.

Stadsbegroting

Ook de stadsbegroting van de gemeente Nijmegen kwam ter sprake. In die begroting staat hoe en waaraan de 900 miljoen euro die de stad te besteden heeft zullen worden ingezet. Maar het zijn onzekere tijden, meent Jaspers en onzekere tijden vragen om een andere blik van de bestuurders van de stad.

Kerken en kloosters

In de rubriek Terugbladeren gaat het over religieus erfgoed. Want hoeveel kerken en kloosters heeft onze stad eigenlijk nog?

Deze podcast is mede mogelijk gemaakt door donaties van luisteraars. Wil jij vriend van de show worden, surf dan naar iendepodcast.nl/petjeaf.

Sponsoring of adverteren is ook mogelijk. Stuur een mailtje naar adverteren@iendepodcast.nl en we nemen contact met je op.

Wil je altijd op de hoogte zijn? Schrijf je dan in voor de wekelijkse mail van Ien, de podcast via iendepodcast.nl/mailing.

foto: David van Haren

20-10-2022