34 — ODRN faalde ook inzake stadion NEC

wwv9le0w

De winst voor het CDA in Land van Cuijk is niet per se goed nieuws voor het CDA Nijmegen. Dat geldt ook voor de ene zetel die Forum voor Democratie daar haalde. Daar haalden kwamen negen raadsleden in de raad via voorkeurstemmen. Ook dat is een unicum in Nijmegen. Dat lukte alleen Bea van Zijl de Jong-Lodenstein. Daarover gaat in het in deze aflevering van Ien, de podcast. 

Net als over de ODRN, die ook een rol speelt in het dossier over de ingestorte tribune van het Goffertstadion. Ook in Nijmegen doen kandidaat-raadsleden of lijstduwers mee die mogelijk via voorkeurstemmen in de raad kunnen komen. Zo heeft de nieuwe partij van Paul Eigenhuijsen, Gewoon Nijmegen.nu, een aantal kandidaten op de lijst die een specifieke achterban hebben. Ook oud-raadslid en Kamerlid voor GroenLinks Lisa Westerveld, zelf niet onbekend met het fenomeen voorkeurstemmen, loopt de kans aanspraak te kunnen maken op een raadszetel, als er genoeg op haar wordt gestemd. Net als Tim Hogenbosch, beter bekend als boswachter Tim en lijstduwer voor de Partij voor de Dieren, zal Westerveld geen zitting nemen in de gemeenteraadslid van Nijmegen.  

NEC blij met ODRN, raad niet 

NEC-directeur Wilco van Schaik kon deze week melden dat het stadion half januari weer in gebruik kan worden genomen, mocht dat binnen de covidmaatregelen toegestaan zijn. Van Schaik sprak in zijn videoboodschap zijn lof uit de ODRN. Dat gold niet voor de raadsleden die woensdagavond snoeiharde kritiek uitten in de richting van verantwoordelijk wethouder Jan Wijnia. Ondanks de complimenten van Van Schaik heeft de Omgevingsdienst Nijmegen toch gefaald, inzake het Goffertdossier. Rob Jaspers memoreert aan de perikelen rondom het stadion van de Bredase voetbalclub NAC, die in het verleden met vergelijkbare klachten kampte.  

Verkiezingsprogramma's onder de loep 

Rob Jaspers en Raymond Janssen nemen in deze aflevering ook de verkiezingsprogramma's van het CDA, GroenLinks en de VVD eens onder de loep. De bevindingen van de heren zijn de horen in aflevering 34 van Ien, de podcast. 

In de rubriek terugbladeren praat Rob Jaspers over het 75-jarig jubileum van COC, de belangenorganisatie van de LHBTIQ+-gemeenschap. 

== 

fotografie: David van Haren

== 

Deze podcast is mede mogelijk gemaakt door door donaties van luisteraars. Wil jij vriend van de show worden, surf dan naar iendepodcast.nl/petjeaf. Sponsoring of adverteren is ook mogelijk. Stuur een mailtje naar adverteren@iendepodcast.nl en we nemen contact met je op. Wil je altijd op de hoogte zijn? Schrijf je dan in voor de Ien, de podcast nieuwsbrief. Onder elke vijftiende inschrijver verloten we – in samenwerking met de webshop ilovenijmegen een origineel Nijmegen t-shirt. Surf naar iendepodcast.nl/nieuwsbrief om je in te schijven.

09-12-2021