146 — Onderste steen over verkoop stadion NEC móet boven

wwv9le0w

NIJMEGEN – Paul Eigenhuijsen (GewoonNijmegen.nu) wil de onderste steen boven krijgen. Hij wil inzicht in alle afspraken die zijn gemaakt over de verkoop van het Goffertstadion en de beoogde verbouwing ervan.

Eigenhuijsen vroeg die informatie in een eerder stadium ook al aan verantwoordelijk wethouder Noël Vergunst, maar kreeg toen die benodigde stukken niet. Raadsleden hebben recht op alle informatie die zij nodig hebben om hun werk te kunnen doen.

Volgens het college van B&W worden de documenten niet op de juiste wijze gearchiveerd, waardoor het moeilijk is ze weer te reproduceren als dat nodig is.

Eigenhuijsen deed vervolgens een beroep op de Wet open overheid (Woo). "Als het nodig is, doe ik dat nog een keer", zegt Eigenhuijsen daarover in aflevering 146 van Ien, de podcast.

Ook de Rekenkamer heeft last van deze werkwijze. Medewerkers van de Rekenkamer gaven onlangs een opdracht voor een rapport over de Wmo terug omdat ook zij niet konden beschikken over de juiste informatie.

In deze aflevering praat presentator Raymond Janssen met Eigenhuijsen over het gebrek aan informatie, de houding van het college en over hoe deze ontwikkeling zijn werk als raadslid bemoeilijkt.

foto: David van Haren

Wil jij onze podcast steunen?

Word dan "Vriend van de Show!" 🎙️ Als vriend draag je bij aan de groei en kwaliteit van onze podcast. Jouw steun motiveert ons om door te gaan en nieuwe afleveringen te blijven produceren.

👉 ⁠Klik hier!⁠

Elke bijdrage is waardevol en wordt zeer gewaardeerd. Dank je wel voor je steun! 🙌

29-02-2024