11 — Vervuilde grond politieke erfenis Jan Wijnia

wwv9le0w

In aflevering 11 van Ien, de podcast reageert gedeputeerde Jan van der Meer (GroenLinks) op de oproep van Rob Jaspers over de gevaarlijke verkeerssituatie aan de Nieuwe Ubbergseweg. Jaspers riep Van der Meer op deze situatie te bespreken in het Provinciehuis in Arnhem. Zijn devies: los het als regio op, samen met de provincie. 

Vorige week werd bekend dat wethouder Harriët Tiemens (GroenLinks) het Nijmeegse stadsbestuur verlaat om directeur te worden van Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen. Tiemens zal opgevolgd worden door Jan Wijnia, een voormalig PSP'er, die in de jaren 90 te maken kreeg met een dossier over vervuilde grond in Nijmegen. Ook toen al regelden veel ambtenaren zaken, zonder dat de wethouder daarvan op de hoogte was. 

Verder: oud-wethouder Renske Helmer (SP) wordt waarnemend burgemeester in de Gelderse gemeente Voorst, Michelle van Doorn (Partij voor de Dieren) schrijft poëzie, Stadspartij Nijmegen schuift twee lijsttrekkers naar voren en Jean-Paul Broeren, de klusjes van de Nijmeegse raad, komt met een voordelige oplossing voor de voetgangersbrug in het Waalfront.

In de rubriek Terugbladeren gaat Rob Jaspers in op de geschiedenis van 'verkamering'. 

01-07-2021