Columns en opinie

wwv9le0w

1200 vluchtelingen tijdelijk opgevangen op Winkelsteeg Nijmegen

NIJMEGEN – De gemeente Nijmegen gaat samen met het COA 1200 vluchtelingen opvangen op sportpark Winkelsteeg. Dat blijkt uit een brief die de gemeente heeft gestuurd aan omwonenden van het sportpark. Nijmegen doet dat op verzoek van het Rijk dat in totaal 19.000 opvangplekken nodig heeft voor het groeiende aantal mensen dat in Nederland asiel zoekt. 

Met de brief wil de gemeente de direct betrokken als eerste informeren over de opvangplek, die vanaf half april gereed moet zijn. De opvang zal, zo blijkt uit de brief, op 1 november weer worden gesloten. 

Reactie burgemeester Bruls

“De nood is nog altijd hoog. Wereldwijd raken velen ontheemd of zijn op de vlucht voor oorlog", laat burgemeester Bruls weten. "We weten inmiddels uit ervaring dat we crisisnoodopvang, ook op grotere schaal, in Nijmegen zó kunnen organiseren dat dit goed en rustig verloopt, zowel voor degenen die er verblijven, als voor de mensen die er in de buurt wonen. Ik reken daarom ook dit keer op begrip en steun van Nijmegenaren.”

Lees verder onder de foto

noodopvang sv hatert nijmegen

De opbouw van de noodopvang is in volle gang – foto: John Beckmann

Vierdaagsecamping

Sportpark Winkelsteeg is de plek waar voetbalvereniging SV Hatert zijn wedstrijden afwerkt. Op de locatie was eerder ook de zogenoemde Vierdaagsecamping voor deelnemers van de wandeltocht. SV Hatert blijft beschikken over twee voetbalvelden voor trainingen en wedstrijden.

SV Hatert noodopvang asielzoekers

foto: John Beckmann

Zes paviljoens

Op de locatie komen zes paviljoens met verwarmde slaapruimtes voor 160 personen. Ook komen er vijftig woonunits voor vier of zes personen, waarin ouders met kinderen kunnen verblijven. 

foto's: John Beckmann

Luister ook naar

Engie denkt aan waterstofcentrale in Nijmegen

Oud-wethouder Turgay Tankir: sociaal-democraat met liberale opvattingen

09-03-2023 | Raymond Janssen