Columns en opinie

wwv9le0w

Drie Nijmegenaren op kieslijst Verenigd Links

NIJMEGEN – Lisa Westerveld, lid van de Tweede Kamer voor GroenLinks, staat op de vijfde plek van de kieslijst van de samenwerkende partijen GroenLinks en PvdA. Het Gelderse Statenlid uit Nijmegen Jan Daenen, lid van de PvdA, staat op een verrassende 32ste plaats. Op 33 staat het Nijmeegse raadslid van GroenLinks April Ranshuijsen. 

Voorkeurstemmen

Westerveld, van 2014 tot 2017 raadslid in Nijmegen, doet voor de derde keer een gooi naar een zetel in het parlement. Voor de verkiezingen van 2021 moest ze genoegen nemen met een tiende plek op de kiestlijst van haar partij, maar kwam met voorkeurstemmen toch in de Kamer. Ook in 2017 kwam zij met voorkeurstemmen in de Tweede Kamer.

Jan Daenen

PvdA-Statenlid Jan Daenen is de Nijmeegse verrassing op de gezamenlijke kieslijst van de twee linkse partijen. Daenen is landbouweconoom en econometrist en politiek adviseur Wonen en Infrastructuur en Waterstaat bij de Tweede kamerfractie van de PvdA.

April Ranshuijsen

Na Daenen staat op plek 33 April Ranshuijsen, raadslid voor GroenLinks in Nijmegen. Ranshuijsen was ook in 2021 verkiesbaar voor haar partij. Toen stond zij op plek 11. Op dit moment werkt Ranshuijsen als projectleider en adviseur Diversiteit en Inclusie bij adviesbureau BMC. 

De verkiezingen voor de Tweede Kamer worden gehouden op woensdag 22 november van dit jaar. Untitled design (1)

foto Westerveld: David van Haren 
foto Daenen: Twitter
foto Ranshuijsen: GroenLinks


In juni 2021 was Lisa Westerveld te gast in Ien, de podcast. 

>> Deze aflevering is te luisteren via deze link. <<

Lees ook

Tilburgse wethouder houdt Lisa Westerveld van tweede plek lijst Groenlinks/Pvda

Lisa Westerveld (GroenLinks) wil door als Kamerlid

08-09-2023 | Raymond Janssen