Columns en opinie

wwv9le0w

Hoe verbind je vrijheid met geloof?

NIJMEGEN – Rob Jaspers, oud-journalist en vaste gast van Ien, de podcast, gaat donderdagavond 13 april tussen 19.30 en 20.30 uur in de bibliotheek aan de Mariënburg in gesprek met pastor Joska van der Meer en islamitisch geestelijk verzorger Saïda Aoulad Baktit over de betekenis van vrijheid. Waar denken zij aan als het gaat om vrijheid, hoe verbinden zij vrijheid met hun leven, hun werk, hun idealen.

Het is het tweede vrijheidsgesprek in een reeks op initiatief van het 4&5 mei Comité met bekende Nijmegenaren over hoe zij vrijheid en democratie ‘beleven’. Annemieke Dannenberg draagt deze avond een gedicht over het thema vrijheid voor iedereen.

Podcast

Van het eerste vrijheidsgesprek op 23 maart met de schrijvers Marcel Rözer en Steffie van den Oord is intussen ook een podcast te beluisteren. Ook van de volgende Vrijheidsgesprekken komen telkens podcastafleveringen. 

>> Klik hier om aflevering 1 te beluisteren <<

13 april

Van der Meer is al meer dan 25 jaar pastor in de Ontmoetingskerk in Dukenburg. Ze vindt het belangrijk dat de verschillen in de wijken gerespecteerd worden en ze werkt aan het verbinden van eilandjes in Dukenburg. Ze beschouwt het zoeken naar raakvlakken als de kunst van samenleven.

Lees verder onder de foto

joska van der meer

Aoulad Baktit werkt in het RadboudUmc. Zij startte daar ooit als schoonmaker, studeerde bij en werkt daar nu als islamitisch geestelijk verzorger. In 2022 kreeg zij de Burgemeester Ien Dales Prijs voor haar inzet voor de emancipatie van minderheden. Aoulad Baktit is actief als verbinder tussen verschillende culturen en tussen verschillende geloven. Haar motto is: gun de ander wat je jezelf gunt.

Inspiratie voor de gesprekken in bibliotheek wordt mede gevonden bij de vier vrijheden die president Roosevelt in 1941 benoemde: Vrijheid van meningsuiting.

Lees ook

NIEUW: De Vrijheidsgesprekken Podcast

Terugbladeren: De Radboud Universiteit

Universiteit aan de Waal

 

07-04-2023 | Rob Jaspers