Columns en opinie

wwv9le0w

Luistertip: podcast 'Het bombardement van Nijmegen' – aflevering 2

NIJMEGEN – Amerikaanse vliegtuigen bombardeerden op 22 februari 944 het centrum van Nijmegen. Om uit te zoeken wat er precies misging op die fatale dag, onderzochten Annigje de Winter (theatermaker) en Sonja Willems (filmmaker) wat er vooraf ging aan deze dramatische dag. Alle verhalen van toen verzamelden zij in de driedelige podcastreeks 'Het bombardement van Nijmegen'.

In de tweede aflevering (luisteren kan onder aan dit artikel) komt historicus wederom Joost Rosendaal aan het woord. Hij neemt de luisteraar terug in de tijd, naar een kleine luchtbasis in Engeland, waar om iets voor half 10 uur in de ochtend meer dan 150 vliegtuigen opstijgen richting Duitsland.

Luistersessies

Na de première op 21 februari 2023 ging de podcast op tournee door Nijmegen en omgeving. Op verschillende locaties worden luistersessies georganiseerd. In een mobiel luisterhoekje kunnen mensen de podcastserie of delen daarvan beluisteren.

De mobiele luisterhoek kan geplaatst worden op locaties zoals scholen, verzorgingstehuizen, buurthuizen en wijkcentra, bij AZC's, in musea of tijdens evenementen. Er kan worden gekozen om een educatief of sociaal verbindend programma te koppelen aan de luistersessie, maar er kan ook alleen geluisterd worden.

Luister hieronder aflevering 2 'Het was zo'n mooie dag...'. 

Meer lezen over Nijmegen ten tijde van de oorlog? Hieronder enkele boeksuggesties.

Lees verder

Luistertip: podcast 'Het bombardement van Nijmegen' – aflevering 1

Column: Werkgelegenheid

03-03-2023 | Raymond Janssen