82 — Papierfabriek Nijmegen straks internationale hotspot

wwv9le0w

De Papierfabriek wil grote internationale events naar Nijmegen halen. Zodra het bedrijf de vergunningen geregeld heeft, staat niets die ontwikkeling meer in de weg. Dat zegt Chantal Peters, directeur van EKI / De Papierfabriek in aflevering 82 van Ien, de podcast, in gesprek met Raymond Janssen.

Het 65.000 vierkante meter tellende industriële gebouw is nu al een plek waar veel creatieve jongeren aan het werk zijn. “Ik heb een neus voor jong talent”, zegt Peters en door die mensen te helpen, krijgen we ook veel terug. "Een van Nederlands grootste videografen is op z'n negentiende hier begonnen en komt nu bij ons grote opdrachten voor Audi doen."

Tienduizend zonnepanelen

Een van de doelstelling van De Papierfabriek Nijmegen, maar ook van Peters andere bedrijf EKI Rubber en Foam, het impact maken op duurzaamheid. "We willen echt iets doen voor de planeet." Peters voegde de daad bij het woord en legde tienduizend zonnepanelen op de daken van hun panden. Met een deel van die opbrengst worden 800 huishoudens van energie voorzien. "Bovendien zetten we een deel van de energie om naar walstroom", zegt Peters. Daarmee voorziet het bedrijf, dat gelegen is aan het water, ook schepen van groene stroom.

Denken in creativiteit

Op het oog lijkt alles mogelijk in de Papierfabriek Nijmegen, maar er gaat wel degelijk een bepaalde aanpak schuil achter de dynamiek in de oude fabriek. Marketing is voor Peters het middel om in creativiteit te denken. "Het lijkt misschien soms alsof we heel veel dingen zo maar doen, maar we denken écht wel in strategie." 

Mooie events

Peters droomt van grote events in de hallen van de Papierfabriek. "In Nijmegen – maar ook in Gelderland – zijn gewoon geen grote ruimtes beschikbaar", aldus Peters. "We hebben hier straks zo'n 14.000 vierkante meter vrij voor mooie events, zo'n twaalf keer per jaar." De Vasim of de Honig-ondernemers hoeven zich geen zorgen te maken, meent Peters. "Ik geloof in samenwerken, niet in concurrentie. Vasim en Honig zijn meer gericht op de kleiner schaal, wij gaan inzetten op de events met 1500 bezoekers of meer. En internationaal!"

Terugbladeren

De deelscooters en deelfietsen, waarmee de stad momenteel vol lijkt te staan, waren voor Rob Jaspers reden eens terug te bladeren naar oude leeninitiatieven. Want ook jaren geleden bestond dat fenomeen al in de stad.

Luister ook naar

Parkeren op Wedren Nijmegen houdt gemoederen bezig

Lees ook

Nijmeegs gezin bijna een vijfde van inkomen kwijt aan energie

Laat auto’s rusten – Kiki’s column


Deze podcast is mede mogelijk gemaakt door donaties van luisteraars. Wil jij vriend van de show worden, surf dan naar iendepodcast.nl/petjeaf.

Sponsoring of adverteren is ook mogelijk. Stuur een mailtje naar adverteren@iendepodcast.nl en we nemen contact met je op.

Wil je altijd op de hoogte zijn? Schrijf je dan in voor de wekelijkse mail van Ien, de podcast via iendepodcast.nl/mailing.

08-12-2022